چه کار کنیم که ولایت پذیری ما زیاد تر شود؟
پیوند: http://www.askdin.com/thread50888.html#post726467
پرسش:چه کار کنیم تا ولایت پذیری ما زیادتر شود؟ چیکار کنیم که دستوراتی که از جانب امام خامنه ای داده میشه رو بدون هیچ عذر و بهانه تراشی به اون عمل کنیم؟؟
مثلا مسئله خرید کالای ایرانی که اکثر مردم این کار را انجام نمی دهند و دلیلشون اینه که کیفیت پایینه و غیره … .
پاسخ:آنچه که ائمه معصومین (علیهم السلام) و دین ما به آن تاکید دارند ولایت است و انسان با پیشوا و امام، انسانی متعهد و ضد سلطه و مودب به احکام الهی است.
ولايت يعني روشنترين و مشخصترين عامل امتحان ميزان انعطافپذيري انسانها. به همين دليل اگر كسي در مقابل ولايت كه فرمانهاي سيّال را ميدهد، انعطافپذير نباشد، تمام خوبيهاي ديگرش قبول نميشود بلكه جايش در قعر جهنّم خواهد بود.
كسي عادت كرده به قرآن احترام بگذارد، وقتي شرايط عوض ميشود، دستور از ولايت ميرسد كه: « آن قرآنها را بزنيد، قرآن ناطق من هستم» اما يك عدهاي گفتند: «نه! ما نميتوانيم قرآن را بزنيم، قرآن احترام دارد » چنين افرادي كه در مقابل ولايت و قانون سيّال الهي انعطاف پذير نيستند يويي از اسلام نبرده اند اينها خشك مقدس هايي هستند كه آخر و عاقبتشان جهنم است.
در روايتي در مورد داستان ابليس دارد كه خداوند متعال ميفرمايد: «فَقَالَ اللَّهُ: لَا حَاجَةَ لِي إِلَى عِبَادَتِكَ إِنَّمَا أُرِيدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَيْثُ أُرِيدُ لَا مِنْ حَيْثُ تُرِيدُ» من چه نيازي به خوب بودن بندههايم دارم؟ من ميخواهم بندههاي من آنطوري كه من هر لحظه به آنها ميگويم خوب باشند. (1)
ولايت در زمان رسول خدا با پيامبر و در زمان حضرات معصومین علیهم السلام با ائمه (عليهم السلام) تحقق يافت و در زمان غيبت امام معصوم(عليه السلام) با نايبان عام آن حضرت است كه از سوي حجت الهي، حجت برخلق باشند. چنانكه امام زمان (عج) مي فرمايد : « أما الحوادث الواقعة فارجعوا فيها إلي رواة أحاديثنا فإنهم حجتي عليكم و أنا حجة الله. » (2)
همچنين روايت امام صادق(عليه السلام) كه ميفرمايد: « … من كان منكم ممن قد روي حديثنا و نظر في حلالنا و حرامنا و عرف احكامنا فليرضوا به حكماً فاني قد جعلته عليكم حاكماً فاذا حكم بحكمنا فلم يقبل منه فانما استخف بحكمنا و علينا رد و الرادعلينا كالراد علي الله وهو علي حد الشرك بالله» بايد به كساني از شما (شيعيان) كه حديث و سخنان ما را روايت ميكنند و در حلال و حرام ما به دقت مينگرند و احكام ما را به خوبي باز ميشناسند (عالم عادل)، مراجعه كنند و او را به عنوان حاكم بپذيرند. من چنين كسي را بر شما حاكم قرار دادم. پس هرگاه به حكم ما حكم كند و از او پذيرفته نشود، حكم خدا كوچك شمرده شده و بر ما رد شده است و آن كه ما را رد كند، خدا را رد كرده است و چنين چيزي در حد شرك به خداوند است (3)
و همچنين بر اساس روايات و دلايل متعدد ديگر پيروي از فقيه جامع الشرايط در زمان غيبت، در امتداد همان اطاعت و پيروي از امام معصوم است. حركت بر صراط ولايت فقيه، ضامن خير دنيا و آخرت ما است زيرا حركت بر صراط معصومين عليهم السلام است.
حال كه اين نكات مهم و حياتي را از زبان معصومين عليهم السلام بيان كرديم معلوم گرديد پيروي از مقام عظماي ولايت حضرت ايت الله خامنه اي وگوش به فرمان ايشان بودن همان اطاعت و پيروي از امام معصوم است، اگر فردي به حقيقت اين مطلب برسد و بداند كه پيروي ولي فقيه همان اطاعت از امام معصوم است بدون هيچ عذر و بهانه اي به دستورات ولي فقيه جامه عمل خواهد پوشانيد.
البته خشك مقدساني هستند كه قرآن را مقدس مي دانند و به خاطر اين خشك مقدسي دستور ولي زمان را اطاعت نمي كنند همچنانكه خوارج اينگونه بودند، براي ولايت پذيري نيازمند بصيرت هستيم؛ افراد فاقد بصيرت ، به جهتِ عدم تشخيص واقعيتها، هرگز نميتوانند درست به دنبال ولي باشند.
در مورد خريد اجناس داخلي، لزوم مصرف کالای ایرانی برای رونق تولید در عدم وابستگی به خارج و کم اثر شدن تحریم ها و تهدیدهای دشمنان نقش بی بدیلی دارد که با تبعیت فرمان رهبر معظم انقلاب عزم همگانی را در اجرایی کردن آن میطلبد.
در بیانی از مقام معظم رهبری میخوانیم:
«شما وقتی که یک جنس داخلی را خرید میکنید، بهجای جنس تولید خارجی، هم به همین اندازه کار و اشتغال ایجاد کردهاید، هم کارگر ایرانی را وادار کردهاید به اینکه ابتکار خودش را به میدان بیاورد. جنس داخلی که مصرف شد، آن کنندهی کار، ابتکاراتی دارد، این ابتکارات را روزبهروز افزایش خواهد داد. شما وقتی که جنس داخلی مصرف میکنید، ثروت ملّی را افزایش دادهاید. در گذشته، در دوران طاغوت، ترجیح مصرف خارجی بهعنوان یک سنّت بود، سراغ جنس که میرفتند، میپرسیدند داخلی است یا خارجی؟ اگر خارجی بود، بیشتر به آن رغبت داشتند. این باید برگردد و بالعکس شود. نمیگوییم خرید جنس خارجی حرام است، امّا عرض میکنیم خرید جنس داخلی یک ضرورت برای مقاومسازی اقتصاد است و بر همه چیز این کشور تأثیر میگذارد. باید به این توجّه کرد؛ این نقش همه مردم است. البتّه در اینجا هم مثل خیلی جاهای دیگر، مسئولیّت مسئولان و مدیران کشور از دیگران بیشتر است، بسیاری از زیادهرویها و ریخت و پاشها در رفتار مردم، بهخاطر نگاه کردن به رفتار آن کسانی است که آنها را «بزرگترها» میدانند. اگر اسراف در بین سطوح بالا نباشد، در بین مردم هم اسراف کم خواهد شد. بنابراین ترجیح تولید داخلی یکی از کارها است.» (4)
ولايت پذيري يعني همين، يعني اينكه به اندازه كافي بصيرت و آگاهي داشته باشد كه دستور ولايت فقيه قانون سيّال الهی است و اطاعت از قانون خداوند واجب است و الا همان خشك مقدساني خواهند بود كه علي عليه السلام را طرد كردند.
………………………………………….. …………….
1. تفسير قمي، ج1، ص42
2. وسائل الشيعه، ج 18، ص 101، ح 8
3. اصول كافي، ج 1، ص 67؛ وسائل الشيعه، ج 18، ص 98
4. بیانات در حرم مطهر رضوی 1/1/1393